Elämän kertomus muistikuvissa


Kipakat löylyt ja järven silkkinen syleily, siihen päälle kylmä olut? Rakkaan ihmisen lämmin käsi, syvälle porautuva hellä katse? Hyvät naurut ja kiireetön höpöttäminen ystävien kesken? Vai vängät seikkailut ja kommellukset? Kesä alkaa kohta kallistua syksyyn ja vuoden 2016 kesästä on jäljellä muistot. Vaali niistä tärkeimpiä, energiaa antavia tai muuten parhaita!

Muistot rakentavat minuutta

Muistot vaikuttavat osaltaan siihen, millaiseksi koemme itsemme, sillä ne ovat tietoisuutemme rakennuspalikoita nykyhetken aistimusten ja tulevaisuuden odotusten kanssa. Neurologi Antonio Damasio jakaa tietoisuuden eri tasoihin, joista omaelämänkerrallinen taso rakentuu juuri eräänlaisena visuaalisena tarinana. Millaisia kesän muistoja haluaisit pystyä palauttamaan mieleesi syksyllä ja jatkossa?

Mikä on muistamisen arvoista?

Erityisesti nuorilla mutta vielä jossain määrin keski-ikäisilläkin mielentila suuntautuu eteenpäin. Varsinkin, jos arjessa on kiire, kohdatut asiat ja kokemukset vilistävät ohitse ja jäävät historian ajanjuoksuun. Ne toki jättävät jälkensä mieleemme ja voivat muokata ajatusrakenteitamme, mutta enemmän saisimme elämästä irti, jos osaisimme aina välillä pysähtyä pohtimaan eri tilanteiden merkityksiä.

Entäpä jos välillä pysähtyisi ja kirkastaisi mieleensä eletyn elämän kohokohtia? Sattumuksia ja kiinnostavia tilanteita on toki helppo ja mukava muistella hyvässä seurassa, mutta koko joukko tärkeitä kokemuksia saattaa jäädä hämärään unholaan.

Siinä tilanteessa olin lopen uupunut mutta rakkautta täynnä!

Kuinka kaunis metsä juuri silloin usvaisena olikaan.

Papan rutistus oli tarkoitettu rohkaisuksi, miten kiitollinen olin juuri silloin siitä eleestä.

Miten osasinkaan nauraa itselleni kun ulkomailla hienossa ravintolassa kaadoin tomaattikeiton...

Kesän parhaat tai kiintoisimmat muistot voi koota perinteiseksi tai digikuvakirjaksi tai vielä vähemmällä vaivalla vaikka muutaman kuvan kuvakollaasiksi tekstipätkien kera. Mikä oli tänä kesänä sellaista mistä et luopuisi? Missä tilanteissa tunsit paljon iloa, rakkautta, kiitollisuutta?

Millaisille asioille haluat jatkossa suoda aikaa?

Mitä haluaisit muistojen kuvanauhallesi tallentaa? Sellaisille asioillehan voisi jatkossakin antaa aikaa ja luoda puitteita?

www.liikuttavaafilosofiaa.fi


Viimeisimmät merkinnät
RSS Feed
Arkisto
Etsi asiasanoilla
No tags yet.